06-22556293

De Koningsglazen

De bijzondere glazen worden “Koningsglazen” genoemd, omdat de glazen ontworpen zijn n.a.v. het Kroningsjaar van het Koningsechtpaar en het 200 jarig bestaan van het Nederlands Koninkrijk.

Deze Koninklijke glazen naar aanleiding van een ontwerp van Fredy E. Wubben zijn geblazen door meester glasblazer Petr Novotny in de studio Ajeto Art Glass in Nový Bor (Bohemen) Tsjechië.

Glas geinspireerd op Maxima

Omdat het feestelijke glazen zijn, is de basisvorm het champagneglas. Deze basisvorm is strak, eenvoudig en elegant en geeft tegelijkertijd mogelijkheden om te spelen met de vorm. De filosofie van Fredy is, dat er uit het transparante gedeelte gedronken wordt om de champagne tot zijn recht te laten komen.

Het winnende ontwerp
Maxima inspireerde Fredy tot het vrouwelijke, dansende, warm gekleurde oranje/gele glas en Willem-Alexander tot het mannelijke, strakke, formele glas in kobalt blauw. Het oorspronkelijke Maximaglas in de vorm van een wijnglas is in 2006 door een vakjury uitgekozen tot winnend ontwerp naar aanleiding van een door de ‘Vereniging van Vrienden van Modern Glas’ uitgeschreven wedstrijd.

Evenals in 2006 het Maximaglas, is nu ook de eerste set van deze exclusieve glazen aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Deze exclusieve glazen zijn een prachtig cadeau bij feestelijke gebeurtenissen zoals bijv. bij bruiloften.

Alle glazen zijn gesigneerd.
Totale hoogte van de glazen is 26 cm.

 

 

Links: Prinses Beatrix opent de Jubileumtentoonstelling van de Ned. Kring van Beeldhouwers.
Rechts: Prinses Margriet in gesprek met Fredy tijdens de opening van Glaskunst in Kasteel Cannenburgh Vaassen.

 

 

 

Prachtige series van glas, al dan niet in combinatie met brons. De Koningsglazen. Monumentale werken, schilderijen en tekeningen. Ruimtelijke werken, beweeglijk en veelzijdig.

NL: Icarusweg 91, Delft
ES: Cami Vell’ d’Altea 70, Albir (Alicante) 

Bezoek alleen mogelijk op afspraak via 06-22556293