06-22556293

Kleine sculpturen

 

 

Homo Bulla

(zwanger) (kruipende vrouw) (body body)
(vrijend paartje)

Fredy geeft haar serie Homo bulla
een heel bijzondere vorm. In het centrum
van de uitgebalanceerde tere bellen bevinden zich kleine bronzen (of van glas)  figuurtjes. Ze bewegen zich kruipend en tastend langs de bodem van het leven. Er zijn ook groepen mensen die elkaar vastpakken en er is een bel met een vrijend paar. Zo verbeeldt Fredy dat het je wenden tot elkaar – het samenscholen – een van de voor de hand liggende middelen is om de condition humaine het hoofd te bieden.

Materiaal en afmeting

Homo Bulla
(zwanger)
Glas en brons
25x24x19 cm

Homo Bulla
(kruipende vrouw)
Glas en brons
25x23x19 cm

Homo Bulla
(body body)

Glas en brons
30x30x24

Homo Bulla
(vrijend paartje)
Glas en brons
25x23x19 cm

Flora Vegetal

De inspiratiebron voor deze serie  is de plantenwereld. Voortdurend veranderen de vormen en kleuren tijdens het groei en bloeiproces. Een moment daarvan wordt gevangen in het gestolde glas.

De geblazen bol...

De basisvorm (de geblazen bol) wordt ingedrukt met een ronde metalen vorm terwijl het glas heet aan de pijp is. Hierdoor verandert de vorm. Wanneer de geblazen basisvorm afgekoeld uit de oven komt, wordt een aan de pijp geknede glazen vorm bv. een stamper, er afgekoeld in geplaatst.

Procreación

Materiaal: glas.

Ophelia III & IV

De verbeelding van John Everett Millias uit 1852 van de verdronkene in een heldere bosbeek, staat velen in het geheugen gegrift. Daar gaat het jonge meisje, haar leven in een knop gebroken…..

Materiaal & Afmetingen

Ophelia III Glas en brons 40x20x20 cm Ophelia IV Glas en brons 34x22x27 cm

Ovulos en el agua

Materiaal en afmeting
Glas en koper
23x28x24 cm

Semillas de la vida en el agua

Semillas de la vida en el agua bestaat uit een liggende glazen vorm waarin zich stroomlijnen aftekenen. Op de ‘lippen’ van de vorm ligt een bel, bezaaid met vormen die doen denken aan het begin van alle leven. Het is een beeld dat de gedachten leidt naar het raadsel van het ontkiemen, dat op zo’n onnavolgbare manier zijn eigen momenten kiest.

Materiaal en afmeting
Glas en koper
20x63x22 cm

Noet above Geb

Materiaal en afmeting
Glas en koper
50x33x222 cm

Esta Noche hay baile

Materiaal en afmeting
Glas en koper
25x35x30cm

Zwarte boom

Materiaal en afmeting
Glas en roestvrij staal
42x45x29 cm

Hemelse vruchten

De inspiratie voor de serie ”Hemelse vruchten” is de eeuwigdurende voortplanting. De krachtige stamper van de bloem beïnvloedt en  verandert de vorm. De elementen van de natuur zijn voortdurend in beweging en verbonden met elkaar in schoonheid.

Uitvoering in glas en brons of aluminium.

 

 

Prachtige series van glas, al dan niet in combinatie met brons. De Koningsglazen. Monumentale werken, schilderijen en tekeningen. Ruimtelijke werken, beweeglijk en veelzijdig.

Atelier:
Mercuriusweg 1, 2516 AW, Den Haag

Bezoek alleen mogelijk op afspraak via
06-22556293