06-22556293

Nominatie ‘Kunst in de Gemeente’

15 juli 2022 | Expositie, Grote sculpturen, Tentoonstelling

Kunst in de Gemeente

Het sculptuur ‘Dado la Vuelta’ is door de vakjury genomineerd als mogelijke winnaar voor het project ‘Kunst in de Gemeente’.

Het ingezonden sculptuur van Fredy E Wubben is in hout gemaakt in een Internationale Beeldhouwers Competitie in Italië. Fredy was een afgevaardigde voor Nederland. Een aantal jaren later heeft zij het beeld in brons laten gieten, maar met behoud van de hout structuur.

Dado La Vuelta
Dit betekent ”Binnenstebuiten”. Deze titel is gekozen omdat Fredy voornamelijk de binnenkant van de stam heeft bewerkt. Door de stam in de lengte in delen te zagen is de trechtervorm ontstaan. Het sculptuur doet denken aan een ster of bloemvorm. Het brons is gedeeltelijk glad gepolijst.

Stemmen!

Iedereen kan tijdens de publieksronde stemmen op zijn/ haar favoriete kunstwerk. Stemmen is mogelijk vanaf 18 juli tot en met 4 september. Help jij Fredy E Wubben naar de overwinning? Stemmen kan hier!

De 3 kunstwerken met de meeste stemmen aan het einde van deze publieksronde gaan door naar de finale waarin de vakjury de winnaar kiest.

De winnaar wordt vóór 30 september 2022 bekend gemaakt. De plaatsing en onthulling van het winnende beeld zal na de herfstvakantie plaatsvinden afhankelijk of het een bestaand kunstwerk betreft of een nieuw werk.

Prachtige series van glas, al dan niet in combinatie met brons. De Koningsglazen. Monumentale werken, schilderijen en tekeningen. Ruimtelijke werken, beweeglijk en veelzijdig.

NL: Icarusweg 91, Delft
ES: Cami Vell’ d’Altea 70, Albir (Alicante) 

Bezoek alleen mogelijk op afspraak via 06-22556293