06-22556293

Terugblik en nieuwjaarwens

30 december 2021 | Grote sculpturen, Kleine sculpturen, Nieuw werk, Open huis, Tentoonstelling

Terugblik

 

Een terugblik op 2021 is ondanks het moeilijke Corona jaar voor Fredy een blik vol voldoening en dankbaarheid. Voldoening omdat zij de mogelijkheid had om nieuwe werken te creëren, dankbaarheid aan iedereen die hulp heeft geboden bij het inrichten en organiseren van een solo tentoonstelling bij Pulchri Studio in Den Haag. De lezing van Dr. Jeroen Dame tijdens de opening was humoristisch en het werk van Fredy werd in een breed kader gezet binnen de beeldhouwkunst.

 

Hedy D’Ancona verzorgde de Finissage van de solo tentoonstelling. Hierbij sprak zij over vrouwen in de Beeldende Kunst m.b.t. de Kunst in de Openbare Ruimten.

Op die manier kregen de Monumentale Beelden van Fredy, zo’n 15 tal door Nederland, ook de aandacht.

 

Restauratie

In de zomer van 2021 werd Fredy’s advies gevraagd bij het herplaatsen of restaureren van haar Monumentale Werken, zoals  het sculptuur op de Houtrustbrug in Den Haag en het sculptuur in Leiderdorp aan de Engelendaal.

Begin september mocht Fredy een Monumentaal sculptuur plaatsen in Hoorn op de Westerdijk, waar een interessante beeldengalerij is ontstaan.

Solo tentoonstelling 

De solo tentoonstelling bij Pulchri Studio die in mei 2020 zou plaatsvinden, kon uiteindelijk pas gerealiseerd worden in oktober/november 2021. In de onzekere tijd wanneer Fredy haar werk zou kunnen laten zien, werkte zij gestaag door aan de prachtige serie “Unlocked” in brons en messing. Architecturale ruimtes, in opbouw of afbraak, waarin figuurtjes een nieuwe vorm van leven zoeken. Het verhaal, dat deze tafereeltjes vertellen, laat zij aan het publiek over.

In de glasstudio in Amsterdam werden nieuwe glassculpturen geblazen, zoals ”Fiësta”. Het gevoel van feest, wanneer wij dachten bijna van Corona af te zijn .

 

Fredy wenst u van harte een Gezond en Gelukkig 2022 vooral in Vrijheid en Feestelijkheid.

Prachtige series van glas, al dan niet in combinatie met brons. De Koningsglazen. Monumentale werken, schilderijen en tekeningen. Ruimtelijke werken, beweeglijk en veelzijdig.

NL: Icarusweg 91, Delft
ES: Cami Vell’ d’Altea 70, Albir (Alicante) 

Bezoek alleen mogelijk op afspraak via 06-22556293